Frauda cu cardul de credit pare să fie peste tot, iar hoții adoră să folosească internetul pentru a fura informațiile despre cardurile de credit ale oamenilor, datorită anonimatului pe care îl oferă. Mulți consumatori cred că singura modalitate de a se proteja este aceea de a evita cumpărăturile online. Deși aceasta este o modalitate de a evita furtul informațiilor despre cardul de credit, înseamnă, de asemenea, că nu se mai poate face niciodată cumpărături online. Piața online pentru bunuri și servicii crește într-un ritm rapid, deoarece consumatorii știu că pot găsi rapid cele mai bune oferte atunci când cumpără online. Pur și simplu nu mai cumpără online, cineva ar renunța la toate aceste oferte grozave. Folosirea acestei metode pentru a evita frauda cu cardul de credit este ca și cum ai decide să nu mai zbori niciodată într-un avion pentru a evita teroriștii. Adevărat, nu s-ar deveni o victimă în niciun complot terorist care a implicat avioane, dar asta înseamnă și a avea de a face cu inconvenientul de a nu putea zbura atunci când călătorești. Ca orice altceva în viață, cheia nu este să evitați problema, ci să înțelegeți problema și să adoptați o strategie inteligentă pentru a minimiza riscul de a fi victima fraudei cu cardul de credit în timp ce faceți cumpărături online.
În primul rând, să vorbim despre pașii pe care îi puteți lua dacă frauda cu cardul de credit a avut loc deja. Nu este nevoie să intrați în panică. Odată ce deținătorul cardului raportează că informațiile cardului său de credit au fost compromise, compania cardului de credit nu va trage la răspundere titularul cardului pentru nicio taxă frauduloasă, chiar și pentru debitările efectuate înainte de a raporta că informațiile cardului de credit au fost furate. Compania de carduri de credit va opri cardul de la utilizarea ulterioară și va emite un card nou în aproximativ o săptămână sau două, dar acesta este încă un inconvenient cu care majoritatea oamenilor ar vrea să nu se ocupe, dacă este posibil.
În continuare, cumpărătorii online ar putea utiliza Instrumentul de navigare sigură de la Google pentru a verifica dacă un site web este sigur de vizitat, presupunând că cineva are încredere în Google. Acest instrument va raporta dacă un site web este suspect sau nu, când Google l-a scanat ultima dată, dacă site-ul a făcut ceva suspect în trecut și va raporta dacă este legat de site-uri web suspecte, chiar dacă site-ul în sine nu face nimic suspect. Pentru a vedea dacă un site web este sigur, pur și simplu copiați și inserați „http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=” în câmpul de adresă din browser, apoi adăugați adresa URL a site-ului care urmează să fie vizitat. De exemplu, pe site-ul web al unei companii, trebuie doar să introduceți „http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=websiteurlhere.com” în bara de adrese a browserului utilizat. Odată ce acesta este introdus, instrumentul Google va afișa un raport simplu pe jumătate de pagină despre dacă site-ul în cauză este de fapt sigur sau nu.
Un alt nivel de protecție pe care îl puteți folosi atunci când faceți cumpărături online este să folosiți metode de plată de încredere de la terți. Aproape toată lumea a auzit de PayPal. Sunt probabil cea mai utilizată metodă de plată terță parte din lume. Acestea permit clienților să facă plăți pentru bunuri și servicii prin intermediul lor. De exemplu, aceasta înseamnă că atunci când un client cumpără ceva, ea nu plătește direct site-ul pe care face cumpărături. Ea plătește suma datorată către PayPal, iar apoi PayPal plătește comerciantului, ceea ce înseamnă că comerciantul nu vede niciodată informațiile cardului ei de credit și informațiile cardului ei de credit nu au fost niciodată transmise prin internet în timpul acestei tranzacții. Nu contează dacă clientul face cumpărături pe un site sau pe o sută de site-uri. Atâta timp cât a fost folosită o metodă de plată a unei terțe părți, informațiile despre cardul de credit nu au fost niciodată transmise, astfel încât aceste informații nu plutesc online pe fiecare site web pe care a fost făcută o achiziție. Alte metode de plată terță parte similare cu PayPal includ Google Wallet și Amazon Payments.
Înarmați cu aceste informații, cumpărătorii online se pot asigura acum că site-urile web pe care le vizitează sunt sigure pentru a face cumpărături și, de asemenea, pot evita introducerea de informații sensibile atunci când cumpără. Așadar, nu este nevoie să renunți la toate ofertele grozave atunci când faci cumpărături online din cauza fricii că informațiile despre cardul de credit vor fi furate.