De la începutul timpurilor omenirea a inventat și a dezvoltat noi metode de a desfășura afaceri și comerț. Cardurile de credit nu sunt un concept nou. Datând de la mijlocul anilor 1940, primele carduri de credit au fost introduse de American Airlines și Air Transport Association pentru a promova călătoriile aeriene. Mai târziu, băncile și furnizorii de servicii financiare au oferit acest serviciu clienților lor. Epoca actuală a puterii de calcul și a diversității internetului a revoluționat și mai mult modul în care ne desfășurăm tranzacțiile financiare de zi cu zi. Fie că este vorba despre cumpărături online, transfer de fonduri, rezervarea unei vacanțe în străinătate sau cumpărarea altor servicii online, cardurile de credit fac totul posibil din confortul casei tale. Dar sunt tranzacțiile pe internet suficient de sigure? Da, odată cu introducerea cardurilor de credit virtuale, acestea sunt acum!

Piața Internet și Pirații

Era internetului a adus un confort imens și ușurință clienților în a alege produsele potrivite. Căutați pe web ceea ce aveți nevoie și în ce interval de preț, toate opțiunile disponibile vor fi acolo. Alegeți ceea ce vi se potrivește cel mai bine și plătiți prin cardul dvs. de credit cu câteva apăsări de taste. Așa cum este în cazul tuturor lucrurilor bune care au un dezavantaj, piața de internet a experimentat, de asemenea, o eroare. Pirații rețelei au apărut ca o amenințare pentru tranzacțiile online considerate altfel sigure. Introducerea cardurilor de credit virtuale a ajutat la depășirea acestei probleme.

Securitatea făcută posibilă

Tehnicile moderne de criptare și protocoalele/parametrii de securitate online, cum ar fi SSL, SMPX etc., sunt acum în vigoare pentru a asigura cea mai mare securitate a tranzacțiilor dumneavoastră financiare. Ca măsură suplimentară de securitate, conceptul de carduri de credit virtuale, VCC-urile a fost introdus de mult timp. VCC-urile sunt carduri special pentru utilizare pe internet și sunt considerate un mod sigur de tranzacții online. Utilizarea protocolului SET (Secure Electronic Transactions) este posibilă securitatea și confidențialitatea tranzacțiilor. Protocolul de securitate a informațiilor de la comerciant la client și de la client la bancă este urmat permițând accesul doar la informații relevante pentru fiecare dintre cele două părți. Acestea sunt pur și simplu carduri legate de cardul de credit bancar al utilizatorului sau un cont bancar fizic care joacă un alias față de originalul. Toți furnizorii de servicii VCC au un mecanism de autorizare a plății. Poate fi fie un apel IVR (Răspuns vocal interactiv) pe telefonul mobil personal care vă cere să confirmați dacă sunteți cel care efectuează tranzacția sau, în anumite cazuri, poate fi fie un mesaj SMS/e-mail livrat la numărul dvs. validat. sau e-mail. Unele bănci oferă astăzi conturi VCC temporare/limitate în timp. Cel mai bun lucru cu VCC-urile este că puteți seta singur limita maximă de credit, data de expirare și locațiile online specifice de unde să faceți cumpărături. Adică, nu există șanse de fraudă sau de utilizare abuzivă a cardului.

Carduri de credit virtuale: un serviciu excelent

Un astfel de serviciu de card de credit virtual este Paypal. Oferirea de servicii care se bazează exclusiv pe sisteme digitale pentru a efectua tranzacții Paypal este unul dintre primii care au început dintre toți furnizorii de plăți virtuale cu cardul de credit de acest fel. Are aproximativ 81 de milioane de conturi operaționale răspândite pe 190 de piețe din întreaga lume. Un serviciu inovator de facturare mai târziu permite clienților să fie facturați pentru facturile lor electronice ulterior printr-un cont bancar sau un card de credit. Oferă servicii în parteneriat cu toate magazinele online importante. Indiferent dacă cumpărați accesorii de pe amazon.com, plătiți pentru publicitate pe internet sau un nume de domeniu dintr-un registru precum godaddy.com, Paypal este întotdeauna acolo. Un alt dintre cei mai buni furnizori de VCC este Entropay. După ce ați încărcat fonduri în VCC Entropay dintr-un cont bancar obișnuit, v-au lăsat liber să faceți cumpărături pe internet după ce v-ați verificat adresa și alte detalii ale contului. Când cardul este utilizat, se percepe o taxă de tranzacție nominală. O alternativă bună la Paypal, Netletter VCC oferă un card master preplătit, iar înregistrarea este gratuită. Costuri de utilizare pe tranzacție. Pentru oamenii din SUA, Netspend oferă servicii VCC de calitate în parteneriat atât cu carduri Visa, cât și cu carduri master. American Express, un nume important în industria bancară din SUA, oferă servicii VCC alături de carduri Master și Visa pentru cheltuieli online sigure și fără probleme. Și există câteva alte servicii similare pe piață.

Du-te și ia-l!

Un card de credit virtual este obligatoriu. Având în vedere că tehnologia avansează rapid și oamenii se obișnuiesc să se adapteze cu ușurință modalități mai noi și mai ușoare de viață, VCC este o binecuvântare atât pentru client, cât și pentru comerciant. Vremurile au trecut de mult când oamenii care se temeau de furtul de identitate stăteau departe de a face achiziții sau de a efectua tranzacții monetare pe internet. În această eră minunată a cardurilor de credit virtuale, dacă nu ai unul, îți lipsesc multe.