O mulțime de factori, inclusiv scorul dvs. de credit, istoricul creditului trecut, raportul datorie/venit și apetitul de credit, determină valoarea dvs. de credit; în timp ce scorul de credit este considerat un factor major pentru aprobarea împrumutului. Cu un scor scăzut, șansele tale de aprobare a împrumutului sunt, de asemenea, scăzute.

De multe ori ajungem să aflăm despre scorul de credit scăzut numai după respingerea împrumutului. Odată ce cererea dvs. de împrumut este respinsă, devine dificil să o obțineți în curând aprobată de un alt creditor. De fapt, poate dura suficient timp pentru a vă îmbunătăți scorul și a vă îmbunătăți eligibilitatea pentru împrumut. Astfel, în fața cerințelor urgente de numerar, trebuie să luați câțiva pași prudenti din punct de vedere financiar pentru a face față respingerii împrumutului și pentru a vă îmbunătăți ratingul de credit.

Unele dintre motivele comune pentru respingerea împrumutului

Istoric prost de credit și scor scăzut: Atunci când nu plătiți (sau întârziați) ratele anterioare ale împrumutului sau facturile de credit, creditorul presupune că sunteți incapabil să rambursați împrumutul la timp.

Venituri lunare reduse: Când aveți un raport mare datorie/venit, venitul lunar pare insuficient pentru a gestiona povara suplimentară a datoriei.

Erori la aplicare: Indiferent dacă este intenționat sau nu, detaliile greșite din cererea dvs. ar duce la respingerea împrumutului.

Prea multe împrumuturi negarantate: Când aveți mai multe împrumuturi negarantate în comparație cu împrumuturi garantate, cererea dvs. de împrumut personal va fi respinsă. Prin aceasta, gajarea garanției vă poate ajuta să obțineți un împrumut personal garantat. De fapt, mulți debitori chiar optează pentru împrumuturi online garantate pentru proprietarii de locuințe (a doua taxă) în ciuda creditului prost.

Cum să vă îmbunătățiți cererea de împrumut și să evitați respingerea viitoare?

Priviți dincolo de creditorii stradali principali: După respingerea împrumutului, este important să lucrați la profilul dvs. înainte de a aplica pentru împrumut altor creditori. Dacă nevoia dvs. de fonduri este una urgentă, luați în considerare aplicarea online la partenerii privați de împrumut. Spre deosebire de principalii creditori stradali, jucătorii FinTech au un criteriu de eligibilitate mai puțin strict.

Utilizați calculatoare de eligibilitate online: Puteți fie să vă verificați eligibilitatea pentru împrumut online, folosind calculatoarele de eligibilitate disponibile pe site-urile diferitelor brokeri de împrumuturi, fie să contactați un broker și să cereți recomandări.

Scoateți raportul dvs. de credit: De asemenea, trebuie să vă analizați raportul de credit. Uneori, erorile în raport duc și la respingerea împrumutului. În acest sens, contestarea erorii vă poate ajuta să vă îmbunătățiți scorul și să obțineți împrumutul aprobat mai târziu.

Verifică-ți scorul: Când scoateți raportul dvs. de credit, acesta nu face nicio amprentă în raportul dvs. de credit, deoarece ridică doar o interogare delicată. Cu cât scorul este mai bun, cu atât veți obține o ofertă mai bună.

Construiește o istorie bună: Una dintre cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți scorul este construirea unui istoric de credit bun. Trebuie să vă asigurați rambursarea la timp a împrumuturilor și facturilor de credit. Luați în considerare utilizarea rambursărilor automate printr-un cont bancar pentru aceasta. Cei mai mulți oameni nu reușesc să realizeze că factura întârziată, parțială sau anulată a cardului de credit le afectează negativ scorul.

Nu vă epuizați limita de credit: Depășirea limitei de credit în fiecare lună este o altă greșeală comună. Pentru a vă menține scorul sănătos, nu utilizați peste 30% din limita de credit în fiecare lună.

Nu faceți mai multe interogări de împrumut: Când aplicați pentru mai multe împrumuturi într-o perioadă scurtă, vă face să arătați înfometat de credit pentru creditori. Astfel, întrebați întotdeauna pentru împrumuturi după ce ați evaluat nevoile dvs. de credit.

Ținând evidența tuturor acestor detalii împreună cu documentația adecvată, puteți obține cu siguranță aprobarea imediată a împrumutului. Nu uitați că puteți folosi și sfatul unui broker de credite autorizat pentru a găsi cele mai bune oferte disponibile în apropierea dvs. Puteți compara și alege cel mai potrivit împrumut în funcție de nevoile dvs. de credit.