Știați că peste 85% din achizițiile efectuate online sunt plătite cu carduri de credit? Sau că vânzările pot crește de până la patru ori atunci când sunt acceptate carduri de credit? Dacă afacerea dvs. încă insistă pe cecul de modă veche sau, mai rău, pe numerar, ați putea la fel de bine să-l puneți ca expoziție de muzeu! Achiziționarea unui cont de comerciant cu card de credit este unul dintre primele lucruri pe care companiile trebuie să le facă dacă speră să concureze.

Dacă nu ați auzit niciodată de un cont de comerciant cu card de credit sau nu aveți nicio idee despre cum să obțineți unul, nu vă transpirați. Aceasta implică o procedură destul de simplă și există o serie de furnizori de servicii care vor fi foarte bucuroși să vă înscrie.

Dar, pe primul loc. Înarmați-vă cu puține cunoștințe despre cum funcționează procesarea cardului de credit, astfel încât să puteți suna inteligent atunci când începeți discuțiile. Practic, jucătorii cheie sunt companiile de carduri de credit precum Visa sau MasterCard; băncile, care se leagă de aceste companii pentru a emite carduri de credit clienților lor; și casele de compensare, care procesează și verifică efectiv tranzacțiile. Apoi, există furnizorii de conturi de comerciant sau organizațiile independente de vânzări, al căror scop este să se asigure că compania dvs. este remediată cu succes cu un cont de comerciant cu card de credit. Aceștia sunt băieții cu care veți vorbi, așa că asigurați-vă că alegeți un furnizor de încredere. Unii furnizori, cum ar fi Merchant Accounts Express, oferă o garanție de protecție a prețurilor pentru a proteja interesul titularului contului de comerciant al cardului de credit.

Dreapta! Acum că am scăpat de asta, haideți să înțelegem ce infrastructură aveți nevoie pentru a opera un cont de comerciant cu card de credit. Ei bine, cel mai important lucru este să stabiliți o poartă, care este un mijloc de comunicare cu casa de compensare. Una dintre modalități este să folosești un dispozitiv de glisare, de tipul pe care îl vezi în toate unitățile de vânzare cu amănuntul. Cardul de credit este trecut în aparat, care transmite informații către casa de compensare. Odată ce tranzacția este autorizată, se întocmește un bon de taxare. Proprietarul cardului semnează o copie și o predă proprietarului contului de comerciant al cardului de credit.

Dacă afacerea ta se bazează în mare măsură pe comerțul electronic, evident că aparatul de glisare nu este pentru tine. O opțiune este să instalați un tip de software în computerul dvs. care va facilita schimbul de informații între contul dvs. de comerciant cu cardul de credit și casa de compensare. Cu toate acestea, acest lucru necesită introducerea manuală a datelor cardului clientului, a valorii tranzacției etc., prin urmare va trebui să luați în considerare timpul și efortul suplimentar, precum și posibilitatea unei erori de introducere a datelor.

Încă nu ești fericit? Nici o problemă. Majoritatea site-urilor de comerț electronic utilizează o poartă de plată în timp real, cum ar fi PayPal, care finalizează procesul de transfer și validare a datelor în timp ce cumpărătorul este online. Proprietarul contului de comerciant al cardului de credit nu trebuie să fie frământat de niciun proces manual. Singura precauție care trebuie luată este asigurarea compatibilității gateway-ului cu celelalte software și sisteme care fac parte din procesul de comerț electronic (de exemplu, software-ul pentru coșul de cumpărături).

Acesta este aproape tot ce trebuie să știți despre un cont de comerciant cu card de credit. În plus, desigur, că odată ce este configurat, vă va ajuta să vă împingeți vânzările în sus!