În aceste zile, suntem cu toții obișnuiți să facem aproape totul online. Nu putem rămâne prea mulți dintre noi care sunt nervoși să folosească un card de credit online, de exemplu. A face afaceri online este o modalitate de a economisi timp, bani și dureri de cap. Investiția prin conturi de brokeraj online promite aproape aceleași beneficii.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de investiții offshore, granițele reprezintă încă o barieră psihologică semnificativă. Nu mai este nevoie reală de a avea contul dvs. de brokeraj online în aceeași țară în care locuiți, dar se pare că investitorii sunt încă reticenți în a deschide conturi de brokeraj în țări străine.

Un număr tot mai mare de furnizori de servicii financiare oferă servicii de investiții online transfrontaliere. Această tendință a prins mai mult în Europa decât în ​​America de Nord, cu brokeri online mai mari, cum ar fi Saxo Bank și Swissquote, oferind servicii special adaptate investitorilor din afara țării lor de origine.

Cu toate acestea, investitorii nord-americani devin tot mai aventuroși, deschizând din ce în ce mai multe conturi la bănci și brokeri străine. Astfel de conturi pot fi deschise ca cetățeni americani individuali sau, mai frecvent, prin intermediul corporațiilor offshore sau al structurilor de încredere concepute pentru a oferi un nivel suplimentar de confidențialitate. Cu toate acestea, principalul motiv pentru accesarea acestor piețe internaționale este de a beneficia de oportunități de investiții transfrontaliere mai profitabile și de a diversifica riscul prin răspândirea portofoliilor în diferite instituții în diferite valute de bază.

Acești investitori sofisticați au acces potențial nu doar la o gamă mai largă de oportunități de investiții, ci și la simplitate, economii de impozite și un control mai mare asupra portofoliilor lor. Există, de asemenea, posibilitatea de a economisi bani, prin obținerea accesului prin modele de brokeraj cu discount la bursele care altfel ar trebui tranzacționate prin telefon prin brokeraj corespondent la distanță.

Clima economică actuală înseamnă că mulți investitori iubesc ideea de a fi capabili să țină o privire mult mai atentă asupra portofoliilor lor diversificate la nivel internațional. Dar, rămâne o îngrijorare. Este sigură investiția prin conturi de brokeraj offshore online?

Sunt sigure conturile bancare online și de brokeraj offshore?

Pe scurt, răspunsul este da, cu condiția să aplici precauții normale de bun simț. Internetul vă permite să cumpărați și să vindeți titluri de valoare străine prin conturi de brokeraj în străinătate, cu la fel de multă ușurință și siguranță ca și plata facturii de energie electrică de acasă – și, în multe cazuri, cu mult mai multă securitate.

Prima dintre aceste precauții este să investești printr-o firmă de renume. Faceți niște due diligence asupra companiei din spatele serviciului. Așa cum ar trebui să verificați acasă (dar mulți oameni nu) verificați referințele, asigurați-vă că brokerul este înregistrat și în stare bună cu autoritățile de reglementare relevante, discutați cu ei în persoană și aflați ce experiență au. De asemenea, ar trebui să vă întrebați despre aranjamentele de securitate de pe site-ul lor și ce protecție oferă acestea în cazul atacurilor DDOS și a altor tipuri de atacuri de tip hack. Multe case de brokeraj offshore sunt de fapt bănci cu licență completă, ceea ce le face mai sigure și ușurează due diligence.

Odată ce ați decis unde să vă deschideți contul de brokeraj, este important să vă luați propriile măsuri de precauție pentru a vă asigura că nimeni altcineva nu va putea accesa contul dvs. fără permisiunea dvs. Asigurați-vă că software-ul dvs. de securitate, cum ar fi antivirusul și firewall-urile, este instalat corespunzător, funcționează și este actualizat. Luați în considerare utilizarea unei soluții VPN criptate, mai ales dacă doriți să faceți tranzacții de pe un laptop conectat prin wifi, care este notoriu nesigur. De asemenea, amintiți-vă că, la fel ca acele avertismente anti-phishing de la serviciile bancare online de acasă, brokerajele offshore nu vă vor cere prin e-mail să vă confirmați detaliile. Dacă primiți orice corespondență prin e-mail, confirmați-o telefonând direct companiei înainte de a face clic pe orice link sau de a lua orice acțiune. Încercați să cunoașteți un singur director din brokeraj care vă va recunoaște vocea prin telefon.

De ce servicii ai nevoie?

La fel ca acasă, serviciile de investiții în străinătate pot varia foarte mult în ceea ce privește costurile și caracteristicile. Chiar și în cadrul aceleiași agenții de brokeraj, există adesea pachete diferite disponibile. Taxele pot diferi semnificativ în funcție de caracteristicile, informațiile și accesul pe care le solicitați.

Dacă vă gândiți să investiți în obligațiuni europene, unit trusts, ISA-uri sau fonduri, atunci probabil că nu veți avea nevoie de acces la tipul de cont „offshore day trading” care vă permite să cumpărați și să vindeți acțiuni individuale în timp real. Un așa-numit cont de tip „fund supermarket” oferit de o bancă europeană ți se potrivește în acest caz. Dar asigurați-vă că verificați ce produse dintre care manageri de fonduri sunt disponibile și dacă brokerul este pregătit să negocieze comisioane sau comisioane rabat pe care le primesc de la administratorii de fonduri (mulți vor, mai ales la sume mai mari, dar numai dacă le întrebați)

Alte bănci și agenții de brokeraj vă vor oferi gestionarea discreționară a portofoliului dvs. Acest lucru este potrivit pentru investitorii care nu doresc să fie nevoiți să-și urmărească conturile în fiecare zi și care caută un sentiment de „private banking” în stil elvețian în brokerajul lor. A avea acces la consiliere de calitate pentru investiții este de mare importanță în acest caz – așa că întrebați ce fel de abilități de management are acces banca în interior. Băncile mai mari au mai multă expertiză, dar pot fi ocupate să urmărească pești mai mari. Băncile private de tip boutique mai mici și administratorii de investiții oferă adesea un nivel mult mai ridicat de servicii personale.

La rândul lor, aceste diferite instituții vor viza adesea diferite tipuri de investitori. Cu cât îi puneți mai multe întrebări brokerului sau bancherului dumneavoastră înainte de a începe, cu atât veți obține mai multe beneficii din contul pe care îl alegeți în cele din urmă. Se numește KYB („Know Your Banker”) și este la fel de important pentru investitori precum KYC („Know Your Customer”) este pentru bancheri.

Dacă îți iei timp să-ți faci temele, investiția offshore și online nu este doar sigură, dar poate fi foarte profitabilă, reducând costurile, diversificând riscurile și preluând controlul asupra propriului viitor. Ești pregătit pentru provocare?