Un gateway de plată este echivalentul unui terminal de punct de vânzare găsit în magazinele de vânzare cu amănuntul. Poate autoriza plăți pentru o multitudine de afaceri, inclusiv magazine și companii online și magazine concrete. Este un serviciu care acționează ca intermediar între coșul de cumpărături, comerciant și instituțiile financiare. Aceasta va include emitentul cardului de credit al cumpărătorului și banca achizitoare a vânzătorului. Transferul de informații are loc printr-o conexiune securizată (SSL), iar coșurile de cumpărături sunt configurate pentru a trimite informații într-un anumit format pentru un anumit gateway.

Cum funcționează un gateway?

Gateway-ul de plată va transfera informații de pe portalul de plată, care poate fi un site web, un telefon mobil sau un serviciu interactiv de răspuns vocal, către bancă sau către procesorul front-end. Iată o prezentare generală a procesului:

1. După ce a introdus informațiile despre numărul cardului său de credit, clientul va face clic pe butonul „Place Order” sau pe butonul similar de pe un site web.

2. Informațiile vor fi transportate în siguranță de pe site la serverul web al comerciantului prin criptare SSL.

3. Informațiile sunt apoi trimise în siguranță către gateway-ul de plată.

4. Gateway-ul de plată transmite informațiile către procesatorul de plăți care este utilizat de banca achizitoare a comerciantului (banca în care acesta are un cont de comerciant).

5. Procesatorul de plăți va trimite informațiile către compania de carduri corespunzătoare (Visa, Master Card, etc) și în acel moment va fi direcționată din nou către banca emitentă a cardului de credit. Procesatorul acționează ca bancă emitentă pentru Discover Card și American Express.

6. Un răspuns este trimis înapoi către gateway-ul de plată dacă tranzacția a fost refuzată sau acceptată.

7. Gateway-ul de plată transmite răspunsul către site-ul web. Întregul proces durează doar 2 până la 3 secunde.

8. Odată ce toate fondurile sunt disponibile, banii pot fi transferați din contul comerciantului într-un cont de afaceri.

Alte servicii

Mulți dintre furnizorii de servicii gateway vor oferi instrumente care pot detecta frauda, ​​inclusiv verificarea adresei de livrare și a locației geografice a cumpărătorului. De asemenea, ei pot calcula taxele înainte de trimiterea cererii de autorizare. Majoritatea gateway-urilor de plată oferă un ecran de informații pentru introducerea datelor.

Dacă vindeți produse sau servicii online, acesta este unul dintre lucrurile de care aveți nevoie pentru a accepta plățile cu cardul de credit. Majoritatea furnizorilor de servicii includ capacitatea de a accepta cecuri electronice, astfel încât clientul să aibă opțiunea de a-și folosi contul curent.