Cumpărarea online oferă o experiență grozavă de cumpărături. Vă puteți bucura de prețuri mai mici, iar pachetul este livrat la ușa dumneavoastră în câteva zile, dacă nu în ore. Mai jos sunt prezentate câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă bucurați de o experiență de cumpărare online mai sigură.

1. Utilizați o conexiune sigură

În primul rând, asigurați-vă că computerul nu are niciun software rău intenționat, altfel parola v-ar putea fi furată. În ciuda riscului, doar o parte dintre rezidenții din SUA își protejează computerele de viruși. Deci, este mai bine să utilizați o conexiune sigură și să vă păstrați firewall-ul mereu activat.

2. Cumpărați de la un comerciant reputat

Cumpărarea de la un comerciant reputat este o necesitate. La urma urmei, nu doriți să ajungeți să compromiteți siguranța detaliilor cardului dvs. de credit. Tot ce trebuie să faceți este să vă faceți temele înainte de a cumpăra de la un comerciant nou. Dacă magazinul de la care urmează să cumpărați nu este de renume, căutați un alt magazin.

3. Evita ofertele nerezonabile

Dacă o ofertă pare prea bună pentru a fi adevărată, lăsați-o. Prețurile oferite de un magazin ar trebui să fie corecte. Dacă prețurile sunt nerezonabil de mici, știți că ceva este de pește. Adesea, magazinele online cu renume vând articole la prețuri nerezonabil de mici. Ar trebui să te ferești de astfel de escroci.

4. Nu uitați să citiți Termenii și Condițiile

Înainte de a cumpăra un card cadou, asigurați-vă că magazinul este legitim. De asemenea, poate nu doriți să uitați să citiți termenii și condițiile. Ele vă vor ajuta să faceți alegerea corectă. La urma urmei, nu vrei să ajungi să plătești pentru taxe ascunse.

5. Nu lucra cu un vânzător care solicită prea multe informații

Când cumpărați online, trebuie să furnizați o mulțime de detalii necesare, cum ar fi adresa dvs. de e-mail, numărul de telefon mobil, adresa de expediere și metoda de plată. Cu toate acestea, dacă un comerciant solicită informații suplimentare, închideți pagina și plecați.

De exemplu, dacă vi se cere numărul permisului de conducere, informațiile de securitate socială și informațiile despre contul bancar, știți că sunt escroci.

6. Creați o parolă unică și puternică

Adesea, trebuie să vă creați un cont atunci când cumpărați online. De obicei, înregistrarea nu este obligatorie. Este mai bine să plasați comanda și să verificați fără a crea un cont, cu excepția cazului în care sunteți cumpărătorul obișnuit al magazinului. Chiar dacă alegeți să vă creați un cont, asigurați-vă că parola dvs. este unică și puternică.

7. Folosiți cardul dvs. de credit sau PayPal

Este întotdeauna o idee grozavă să folosiți cardul dvs. de credit pentru a cumpăra online. De fapt, cardurile de debit nu vin cu suficientă securitate, spre deosebire de cardul de credit. Dacă cineva efectuează tranzacții neautorizate folosind informațiile cardului dvs. de credit, banca dumneavoastră vă va limita răspunderea la 50 USD. Pe de altă parte, cardul dvs. de debit nu va oferi această protecție. Deci, puteți folosi fie cardul de credit, fie PayPal pentru efectuarea plăților.

Prin urmare, asigurați-vă că urmați aceste sfaturi atunci când cumpărați online pentru a vă asigura că sunteți mereu în siguranță. Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să vă bucurați de o experiență sigură de cumpărare online.