Internetul ne-a schimbat obiceiurile de cumpărare. Mulți oameni au considerat că comoditatea cumpărăturilor online este o experiență grozavă. Puteți face clic cu ușurință și puteți vedea produsul. Vă distrați cumpărând, răsfoind, citind și informându-vă despre produse. Și nu trebuie să-ți iei timp din programul tău încărcat pentru a lupta împotriva traficului, a aglomerației și a coziilor pentru a cumpăra cadoul perfect pentru destinatarul tău.
Nu e de mirare că afacerile pe internet au generat anul trecut venituri de 301 de miliarde de dolari, potrivit unei estimări ale Universității din Texas.
Dacă comparați cumpărăturile online cu cele offline, ați crede că, în ceea ce privește securitatea, ar favoriza cumpărăturile offline, nu? Nu chiar.
În anii trecuți, cumpărătorii erau mai reticenți în a-și face cumpărăturile online – acum lucrurile s-au schimbat foarte mult. Și această încredere în consumatori reflectă în mod direct creșterea enormă a vânzărilor online.
Am un prieten care și-a luat soția pentru o seară romantică la un restaurant local. Ultimul loc în care te-ai aștepta să se întâmple frauda cu cardul de credit. Până când a observat că îl taxaseră dublul sumei pentru cină, era prea târziu să se întoarcă la restaurant. M-a sunat și am ajuns la concluzia că trebuie să fie o greșeală. Mai târziu am aflat că reputația proprietarului restaurantului era cam șubredă. Se pare că deseori supraîncărca clienții în speranța că ei nu vor observa.
Nu știu. E o lume amuzantă în care trăim.
Înseamnă asta că internetul este sigur? Relativ da, dar nu uitați, Internetul este un câmp deschis și există câteva elemente proaste.
Facem cumpărături online de ani de zile. Nu am avut niciodată probleme cu frauda cu cardul de credit pe internet. Dar, din nou, luăm întotdeauna măsuri de precauție. Din acest moment, veți vedea 10 puncte de control pe care comercianții online trebuie să treacă pentru a ne asigura afacerea…
Detaliile cardului dvs. de credit vor fi în siguranță?
Companiile de renume online știu că unul dintre lucrurile care îi împiedică pe clienți să plaseze comenzi la ei este că clienții nu au fost siguri dacă detaliile cardului lor de credit vor fi în siguranță. Companiile responsabile au preluat această preocupare și și-au configurat sistemele pentru a oferi clientului securitate maximă.
Cum ați ști dacă introduceți detaliile de plată pe o pagină securizată?
Ar trebui să vedeți o imagine a unui lacăt în partea dreaptă jos a ecranului. Această blocare va apărea pe pagina pe care o completați la comanda și vă asigură că numele, adresa și informațiile despre cardul dvs. de credit sunt trimise magazinului online prin cod criptat. Acest cod criptat înseamnă că un hacker nu va putea fura informațiile cardului dvs. de credit.
Magazinul online apreciază confidențialitatea și confidențialitatea dvs.?
Înainte de zilele internetului, când obișnuiam să comand ceva de la o companie de comandă prin corespondență, în mod misterios, mi se trimiteau reclame de la companii cu care nu făcusem afaceri. Pe atunci nu știam că companiile v-au vândut informațiile personale în scopuri publicitare altor companii.
Primirea mesajelor nedorite a fost enervantă, dar din cauza costului implicat, nu s-a întâmplat în mod constant. Imaginați-vă acum dacă faceți afaceri online cu o companie care nu vă respectă confidențialitatea și vă vinde adresa de e-mail.
Data viitoare când deschideți software-ul de e-mail, veți fi bombardat cu e-mailuri de la o duzină la sute. Acum asta nu este enervant – este intolerabil.
Deci morala poveștii aici, asigurați-vă că adresa dvs. de e-mail nu va fi vândută. Asigurați-vă că magazinul online are o declarație de confidențialitate care să arate că vă vor păstra datele personale în cea mai strictă confidențialitate și confidențialitate.
Magazinul online are date de contact?
S-ar putea să credeți, desigur, un magazin online și-ar afișa datele de contact pe site-ul lor. Ai fi surprins. Am fost. Fără adresă de e-mail, nimic. Acesta este un steag roșu sigur.
Companiile de renume vor avea detalii de contact.
Au o politică de rambursare?
Magazinele offline au o politică de rambursare, iar tu intri în magazin, selectezi fizic produsul și apoi ai voie să-l returnezi din orice motiv. Dacă o politică de rambursare este importantă în magazinele offline, este de două ori mai importantă pentru magazinele online.
Internetul în comoditate depășește lumea offline când vine vorba de cumpărături – dar un lucru pe care nu îl poate egala este că offline poți atinge fizic produsul. Prin urmare, o politică de rambursare de 30 de zile este grozavă, mai mult este mai bine. Nicio politică de rambursare și aș sta departe.
Îți trimit un fel de confirmare când plasezi comanda?
Când plasați comanda, ceea ce aveți nevoie este ceva care să vă spună că au primit-o, o chitanță dacă doriți.
O companie de renume fie vă va emite unul prin e-mail, fie vă va afișa o nouă pagină a site-ului lor, unde vă mulțumesc și vă va spune că comanda a fost în regulă și că produsul dvs. este pe drum.
Când livrează?
La ce ore livrează în timpul zilei? Se livrează în weekend? Poți alege un moment în care să-ți fie livrat cadoul? Va fi livrat personal destinatarului destinat sau curierul îl va lăsa în afara ușii lor?
Cum va ajunge cadoul tău?
Dacă are flori, va veni cu o vază sau într-o cutie frumoasă sau împachetat? Buchetul tău va conține instrucțiuni de îngrijire a florilor? Ce zici de mâncarea din flori pentru a-ți face florile să reziste mai mult?
Dacă ați comandat un alt produs cadou, îl vor împacheta? În ce fel de material îl vor livra? Îți spun aceste lucruri pe site-ul lor?
De cât timp sunt în afaceri?
Acest lucru poate să nu însemne prea mult. Există companii care încep și le depășesc pe toate celelalte. Dar poate pentru liniștea ta, ai putea dori să folosești un magazin online care este în afaceri de câțiva ani. Pentru a verifica istoricul companiei este ușor.
Puteți accesa networksolutions.com și faceți clic pe „whois” din bara de sus. Veți fi direcționat către o pagină unde puteți introduce adresa web a magazinului online pe care doriți să îl verificați și veți primi informațiile relevante.
Site-ul magazinului online este ușor de utilizat?
Navigarea este ușoară? Este ușor să cauți produse? Se descarcă grafica lor într-un timp rezonabil? Un semn sigur al unei vederi amatori este dacă au site-ul lor aglomerat cu informații.
Au primit recenzii proaste?
O companie de renume nu este necesară una care nu are recenzii proaste pentru numele său. Este practic imposibil să mulțumești pe toată lumea.
Au fost companii de la care am cumpărat și am iubit absolut. Așa că uneori mă surprinde când dau peste o recenzie proastă despre produsele lor sau chiar comentarii proaste despre ele.
Deci, când merită luat în considerare un comentariu prost despre o companie? Iau notă de recenzii de care scriitorul se plânge de:
- neprimind produsul
- neprimind o rambursare
- nu li se răspunde la e-mailuri
Dacă doriți să vedeți ce fel de recenzii poate avea o companie, faceți clic pe alexa.com. Când ajungeți pe site, introduceți adresa magazinului pe care doriți să îl verificați. Acest lucru vă va arăta, de asemenea, de cât timp este compania în afaceri.
Cumpărăturile online sunt distractive. Ai puțină grijă și fă din asta o experiență! Cumparaturi fericite!