Știți că există carduri de credit aproape pentru orice tip de persoană. Există carduri de călătorie pentru cei care iubesc să călătorească (sau visează să călătorească), carduri de credit preplătite pentru cei care au buget redus, carduri care oferă puncte recompense pentru achiziții (benzină, jucării, alimente etc.). Dar știați că există un card de credit pentru cei pasionați de mașini? Pe lângă faptul că au imaginea unui camion sau a unei mașini în fața mașinii, aceste carduri de credit oferă beneficii incredibile deținătorilor de carduri.

Există mai multe carduri de credit care sunt afiliate companiilor de automobile, dar cele mai populare sunt cele care au legături cu producători de automobile precum Subaru, General Motors și Volkswagen. Gigantul cărților de credit, Citibank, poate să nu fi făcut nicio legătură exclusivă cu o anumită companie de mașini, dar au un card cu servicii care vor atrage pasionatul de mașini din tine.

Cardurile de credit care oferă recompense legate de automobile sunt cu siguranță ideale pentru cei care trăiesc și respiră pentru mașinile lor (sau cei care visează la o zi, să dețină una dintre aceste mașini). Cardurile afiliate producătorilor oferă puncte de recompensă mai mari la majoritatea achizițiilor dvs. de bază (benzină, produse alimentare etc.), plus punctele de recompensă pot fi convertite pentru piese și servicii, mărfuri și certificate cadou. În funcție de recompensele totale pe care le aveți, vă puteți folosi punctele și le puteți aplica pentru întreținerea sau cumpărarea sau închirierea unei mașini nou-nouțe sau second hand (sub rezerva termenilor și condițiilor existente).

Pentru a atrage și mai mult oamenii să se înscrie pentru serviciile lor, companiile care oferă carduri de credit cu recompense legate de automobile adaugă beneficii mai tentante mixului. Cele mai multe dintre aceste carduri nu percep taxe anuale și oferă servicii suplimentare, cum ar fi transferul de sold (taxe de transfer de sold cu scutire) și gestionarea contului online. Unele carduri au chiar programe de stimulare în care vi se oferă posibilitatea de a câștiga puțin în plus.

Dacă credeți că aceste carduri de credit pot fi utilizate numai în Statele Unite, vă înșelați. Puteți folosi aceste carduri oriunde în lume deoarece, pe lângă faptul că majoritatea acestor carduri sunt asociate cu una dintre marile companii de carduri de credit, aceste carduri poartă și sigla Visa sau MasterCard. Oriunde v-ați afla, unitățile care afișează aceeași emblemă Visa și/sau MasterCard vor accepta cardul dvs. de credit.

Ca și în cazul oricărui card de credit, trebuie să utilizați acest instrument puternic cu înțelepciune. Chiar dacă sunteți dornic să dețineți o mașină proprie, nu puteți încărca în mod continuu o furtună și sperați că ați acumulat suficiente puncte pentru a putea fie să cumpărați, fie să închiriați o mașină proprie. Este posibil să câștigați puncte, dar cu aceste puncte, veți contracta și mai multe datorii care, dacă nu sunteți în măsură să gestionați acest lucru în mod corespunzător, vă pot afecta negativ ratingul de credit. Aceste carduri sunt menite să vă ofere ceva mai mult pentru banii tăi. Nu este o scurtătură pentru a deține vehiculul dvs. Aceste carduri sunt pur și simplu lucruri pe care le folosești pentru a face cheltuielile pentru tine și mașina ta mai distractive și plăcute.