Cel care vrea să-și înființeze afacerea pe web și vinde bunuri și servicii online, are nevoie de un cont de comerciant. Crearea unui cont de comerciant online este una dintre modalitățile de extindere a afacerilor la nivel mondial. Contul de comerciant este cunoscut și ca sistem de procesare a cardurilor de credit. Este un tip special de cont bancar online care permite companiei dvs. să accepte plăți prin mijloace electronice precum carduri de credit, carduri de debit, Visa, Mastercard etc. Pe scurt, puteți spune că este o bancă virtuală care primește bani electronici. A avea un cont de comerciant este modalitatea cea mai rentabilă de a accepta plata prin carduri de credit și alte mijloace electronice. Cu siguranță este foarte benefic oricărei afaceri online.

Dacă doriți să aveți succes în afacerea dvs. online, trebuie să acceptați plăți prin carduri de credit sau alte mijloace electronice și să începeți sistemul de procesare a cardurilor de credit prin crearea unui cont de comerciant. Există o mulțime de companii și bănci care oferă soluții de comerciant sau soluții de procesare a cardurilor de credit prin stabilirea unui cont de comerciant. Atunci când alegeți un furnizor de servicii de conturi de comerciant, alegeți dintr-o gamă completă de soluții pentru comercianți care armonizează modelul dvs. de afaceri și oferă clienților alegerile pe care le preferă.

Pentru a crea un cont de comerciant online sau un sistem de procesare a cardurilor de credit pe internet, va trebui să aplicați la bancă sau la furnizorul de soluții pentru comerciant. Va fi un acord între dumneavoastră și furnizorul de servicii. După stabilirea contului de comerciant online, veți fi gata să utilizați echipamente (cum ar fi Hypercom Terminal, Card Reader, Verifone Pin Pad etc) sau software pentru a transfera informațiile despre tranzacție către procesorul cardului de credit, care este cunoscut și sub numele de gateway de plată sau terminal virtual. Gateway-urile de plată vă permit să obțineți informații de procesare a cardurilor de credit pe internet din coșul de cumpărături sau din vitrina de vânzare cu amănuntul online către conturile comerciantului. Una dintre cele mai populare gateway-uri de plată utilizate astăzi este Authorize.net.

Astfel, vedem că un cont de comerciant online și un sistem de procesare a cardurilor de credit joacă un rol major pentru succesul oricărui tip de afacere online. Dacă și dvs. doriți să vă extindeți afacerea prin internet și să creați un cont de comerciant online și să puteți accepta plăți pentru tranzacțiile dvs. comerciale prin mijloace electronice precum carduri de credit, carduri de debit, mastercard, visa etc. În timp ce alegeți un furnizor de conturi de comerciant, alegeți-l cu atenție și aflați despre serviciile lor de calitate și fiabilitate. Sperăm să ne descurcăm bine în afacerea dumneavoastră.