Cu cât un comerciant de comerț electronic le oferă cumpărătorilor mai multe opțiuni de procesare a plăților, cu atât vor avea loc mai multe vânzări. Fiecare nouă plată a opțiunii adăugate la momentul plății are ca rezultat o creștere a vânzărilor de 5-20%.

Marea majoritate a vânzărilor efectuate de comercianții pe internet se fac prin carduri de credit. Consumatorii încă preferă să facă achiziții online cu carduri de credit în detrimentul oricărei alte metode de plată.

În ciuda popularității cardurilor de credit, dacă un comerciant nu oferă mai multe metode de plată, vânzările se pierd. Adăugarea de noi metode de plată oferă comercianților posibilitatea de a captura cât mai multe vânzări de la consumatorii care le vizitează site-urile web.

În mod uimitor, există segmente mari ale populației care nu au carduri de credit. Și dintre cei care o fac, mulți încă preferă să folosească alte metode de plată.

Printre americanii încărcați de datorii, un număr uimitor de consumatori se află la câțiva centimetri de a-și epuiza cardurile de credit. Chiar dacă un consumator dorește să cumpere de pe un site, există o posibilitate reală ca vânzarea să fie refuzată deoarece cumpărătorul a depășit linia de credit disponibilă pe cardurile de credit.

Opțiunile de plată suplimentare permit comercianților să profite de pe urma cumpărătorilor care nu au carduri, nu pot folosi carduri sau pur și simplu au ales să nu folosească carduri de credit pentru o achiziție.

Cu siguranță, cea mai ușoară opțiune de plată alternativă pe care o oferă cumpărătorilor sunt cecurile electronice. Majoritatea gateway-urilor de procesare a plăților au deja cecuri electronice integrate în gateway-ul de plată.

Este o chestiune simplă să activați funcționalitatea echeck în gateway. În general, sunt necesare puține documente suplimentare sau deloc. Odată activată, un cumpărător alege pur și simplu dintr-un meniu derulant dacă metoda preferată de plată este cardul de credit sau cecul electronic.

Adăugarea de opțiuni de plată suplimentare este cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a realiza o creștere a vânzărilor de comerț electronic. Investigați opțiunile alternative de procesare a plăților oferite de gateway-ul de plată. S-ar putea să o găsiți o modalitate surprinzător de eficientă de a crește profiturile.