Au dispărut vremurile în care trebuia să-ți iei timp din programul tău încărcat pentru a planifica cumpărăturile pentru ocazii speciale, chiar și pentru călătorii regulate. Dezvoltarea tehnologiei a ușurat această experiență obositoare de a căuta diferite străzi pentru a obține acea rochie anume. În zilele noastre, puteți comanda sau cumpăra orice doriți, de la articole de decor pentru casă până la haine, cu un singur clic, indiferent de locația dvs.

Această dezvoltare este cu siguranță o binefacere în stilul de viață agitat, dar are și relele ei. Adesea, clienții ezită să facă achiziții online din cauza unor probleme legate de cardul de credit, cum ar fi phishingul. De fapt, frauda online cu carduri de credit a amenințat în multe privințe comerțul electronic, alungând clientela potențială. Aceasta este o preocupare majoră împărtășită atât de comercianți, cât și de clienți. Se estimează că sunt cheltuiți 5,6 milioane de dolari pentru a asigura siguranța tranzacțiilor online, cu toate acestea, ineficiența acestor sisteme de securitate de a atenua încercările fraudatorilor o face o risipă totală de resurse.

În cazul în care vă aflați printre cei mai mulți, atunci o tehnologie nou-nouță care permite clientului să utilizeze carduri de debit online fără a indica orice informații despre cardul de credit ar putea fi un răgaz. În plus, este posibil ca această tehnologie de ultimă oră să economisească și comercianții online o avere în taxe. Pe scurt, această nouă tehnologie IFAN este o situație WIN-WIN atât pentru clientelă, cât și pentru comercianți. În timp ce faceți cumpărături cu cardul de credit, s-ar putea să vă simțiți suficient de neajutorat, după cum vă place sau nu, dar informații precum codul CVV, numărul cardului, printre altele, trebuie completate pentru a finaliza tranzacția. Ceea ce face IFAN pentru tine este că face această procedură mult mai sigură prin transmiterea de informații criptate, eliminând orice interferență a terților, cum ar fi PayPal.

Vă întrebați cum funcționează? IFAN elimină necesitatea numerelor de card de credit, făcând aproape impracticabil pentru fraudătorii să vă smulgă informațiile. Acest lucru este posibil, deoarece atunci când utilizați un card de debit bancar, nu trebuie să oferiți acreditări ale cardului de credit. În acest caz, băncile consideră că combinația dintre un card de debit fizic și un cod PIN este comparabilă cu numerarul, care este denumită „tranzacție cu cardul prezent”. De exemplu, atunci când cardul de debit este trecut la un comerciant împreună cu numărul dvs. PIN secret, acesta este validat ca „tranzacție cu card de prezentare”. În acest fel, plata se face către comerciant și, totuși, niciuna dintre acreditările valoroase ale cardului dvs., cum ar fi numerele printre altele, nu este înregistrată de comerciant.

Ceea ce este mai ușurator este că informațiile criptate care sunt stocate pe banda magnetică a cardului de debit sau chiar pe cipul digital sunt comunicate direct băncii în cauză. Acest proces face ca întreaga experiență de cumpărături să fie absolut sigură și sigură. În plus, atunci când informațiile sunt comunicate băncii împreună cu numărul PIN, fondurile programate sunt eliberate direct comerciantului în cauză, fără a se apropia cu un centimetru de acreditările cardului dumneavoastră.

Nu ar fi greșit să spunem că „IFAN este destul de revoluționar”. Există numeroase opțiuni disponibile pentru cumpărături, cum ar fi cecuri electronice, WesternUnion, carduri de credit preplătite și multe altele. Cu toate acestea, în ciuda acestor opțiuni variate, se ajunge în cele din urmă să cumpere online cu ajutorul unui card de credit, datorită ușurinței sale de operare. Cu toate acestea, prin utilizarea acestor carduri de credit pentru achizițiile dvs. online, este posibil să treceți cu vederea dezavantajul său fatal, că ar putea să-și îndeplinească.

Se schimbă vremuri, necesită schimbare în abordarea cumpărăturilor. Asta înseamnă că cumpărăturile online prin intermediul laptopului și desktopului sunt în tendințe. Dar odată cu el, Smartphone-ul oferă o concurență dură, deoarece mai mulți comercianți online au aplicații software care pot fi descărcate de pe telefonul tău și ești gata. Dar vestea bună este că, pentru a spori eficacitatea sa, această tehnologie fantastică poate fi accesată chiar și prin intermediul Smartphone-ului.