Majoritatea creditorilor folosesc un calculator simplu pentru a determina cât timp vă va dura să plătiți înapoi întreaga sumă în rate și DAE rezultată (rata procentuală anuală). Acesta este de obicei unul dintre primele lucruri pe care va trebui să le faceți după ce ați decis să împrumutați bani de la un creditor oficial.

Dacă vă gândiți să împrumutați bani, va trebui să decideți dacă optați pentru un împrumut garantat sau negarantat. Deși menționarea a ceva „negarantat” îi face pe mulți oameni neliniștiți când vine vorba de finanțe, această metodă de împrumut este de fapt alegerea mai bună pentru majoritatea oamenilor.

În plus, dacă nu dețineți locuința dvs. (adică vă închiriați casa) împrumutul negarantat este singura opțiune pe care o veți avea, deoarece proprietatea nu vă aparține pentru a vă asigura niciun împrumut. În timp ce împrumuturile garantate pot fi plătite pe perioade lungi (câteva decenii, cum ar fi, cum ar fi un credit ipotecar), negarantat este cea mai bună opțiune când vine vorba de sume mai mici.

Împrumuturile personale variază, de obicei, între 500 GBP și 25 000 GBP. Eligibilitatea va depinde de obicei de ratingul dvs. de credit, cu toate acestea, dacă știți că există pete pe dosarul dvs. de credit, există companii de creditare care vor lua în considerare cererea dvs. numai pe circumstanțe personale. fără a efectua o verificare a creditului.

În acest caz, companiile de creditare vă vor cere de obicei dovada venitului dvs. lunar pentru a vă asigura că vă puteți permite rambursările. Aceștia pot cere extrase de cont bancar, fișe de plată sau să vorbească direct cu angajatorul dvs. pentru a afla că lucrați acolo și primiți salariul pe care l-ați declarat.

Dacă știți că creditorul dvs. vă va verifica dosarul de credit, este important să știți unde vă aflați cu biroul de credit. Cel mai bun mod de a face acest lucru este folosirea unui site web gratuit precum Clear Score. Vi se va cere să introduceți datele personale și să răspundeți la câteva întrebări de securitate, dar apoi veți avea acces la dosarul dvs. de credit în orice moment.

Este util să fii conștient de scorul tău, mai ales dacă intenționezi să aplici pentru o ipotecă sau să cumperi o afacere în viitor. Cu toate acestea, nu este totul și sfârșitul – există companii de creditare care vor lua în considerare cererea dvs. fără a efectua o verificare a creditului. Fiți atenți la creditorii „prost credit”.

Atunci când utilizați un calculator de împrumut – fie online, fie prin banca sau creditorul dvs. în persoană – veți fi întrebat cât de mult doriți să împrumutați. Este o idee bună să petreci ceva timp pentru a descoperi asta. Nu fi tentat să împrumuți o sumă mare pe care nu o vei putea plăti înapoi. Calculatorul vă va ajuta să rămâneți în limita posibilităților dvs.

Vi se poate cere să precizați scopul împrumutului dvs. Acesta poate fi orice, de la mutarea casei, plata pentru o nuntă sau consolidare. Este important să fiți clar pentru ce intenționați să utilizați banii, deoarece acest lucru va spune decizia creditorului dvs. – deși, desigur, nimeni nu vă va verifica odată ce banii sunt în contul dvs.!

Calculatorul va determina care vor fi rambursările dvs. lunare, în funcție de cât doriți să împrumutați și în ce timp. Rambursarea împrumuturilor personale poate dura între șase luni și șase ani – în funcție de cât vă puteți permite să plătiți pe lună.