Restaurante selectate din întreaga țară testează cititoare de carduri de credit bazate pe masă, care le permit clienților să plătească pentru masa la masă. Înspăimântarea știrilor din ultimul an în ceea ce privește chelnerițele și chelnerii care fură informațiile despre cardul de credit ale clienților au dus la transformarea unei noi industrii care implică produse care protejează informațiile despre cardul de credit ale consumatorilor.

Restaurantele care participă la lansarea beta a cititorului de carduri de credit au fost reticente la început să participe, deoarece se temeau că mesenii se vor simți grăbiți. Restaurantele fast-food, precum McDonald’s, permit clienților să plătească la ghișeu cu cardul de credit. Plata la masă este diferită de plata la contravaloare, deoarece mesenii stau de fapt și sunt serviți de un angajat care lucrează în principal cu bacșișuri. Waitertalk.com, un forum online pentru chelneri și chelnerițe pentru a discuta despre subiecte precum „clienții cu bacșișuri proaste” și „gestiune indisciplinată” a format un forum de discuții împotriva acestor așa-numiți „cititori de carduri de credit de la masă”. Ospătarii și ospătărițele cred că cititorii de carduri de credit vor fi un factor de descurajare pentru a lăsa bacșișuri adecvate, în special în restaurantele fast-food ocazionale, cum ar fi Ground Round, care atrag de obicei clienți din clasa de mijloc care nu au experiență în bacșiș și mâncare la restaurante care nu fac parte din lanțuri. Unii ospătari cred că cititorii de carduri de credit vor fi principalul obiectiv al experienței culinare și aparatele nu le vor permite să se sufle clientului, deoarece clientul se va gândi mai mult la factură decât la experiența reală a mesei.

În Europa, este normal să plătești la masă; cu toate acestea, cultura Europei permite ca plata la masă să fie acceptabilă. Va fi plata la masă noua normă pentru plata la restaurante sau American’s nu va accepta acest lucru pentru că este mai mult o asigurare decât o comoditate? Ce crezi? Nu ar trebui să ai încredere în chelnerul tău? Înșelătoriile de skimming de la restaurantele care au făcut știri din prima pagină au făcut parte dintr-un incident izolat. Cu toate acestea, ignorarea cardurilor de credit are loc zilnic la restaurante și la alte întreprinderi mici orientate direct spre consumatori. Aceste incidente nu sunt de obicei raportate, deoarece victima nu își va da seama că a fost înșelată decât după câteva luni de la incident. Evenimentele de deducere a cardurilor de credit de la restaurant s-au petrecut la același restaurant pe o perioadă de un an și au reclamat multe victime care și-au urmărit deducerile cardului de credit până la un angajat al restaurantului.

Singura diferență dintre aceste aparate de pe masă și angajatul restaurantului care procesează tranzacția este că angajatul restaurantului nu își va lăsa niciodată amprentele digitale pe plasticul tău. Pur și simplu glisați cardul de credit prin aparat și o imprimantă din zona chelnerului îți imprimă chitanța. Tot ce trebuie să faci este să semnezi și să lași un bacșiș. Cât de convenabil este asta? Nu trebuie să aștepți încă 4 minute pentru ca chelnerul să-ți treacă cardul și să revină cu cardul și chitanța. Aceasta este comoditatea sau confidențialitatea informațiilor tale cele mai sacre? Ar trebui să ai încredere în persoana care îți servește mâncarea? Cei mai mulți ospătari și chelnerițe suportă mult de la clienți pentru a câștiga sub salariul minim.

Producătorii pariază că restaurantele vor cumpăra aceste noi cititoare de carduri de credit Verifone. Cititorii pot merge pentru câteva sute de dolari fiecare. Restaurantele beneficiază, deoarece procesul de plată transformă mesele mai rapid, ceea ce ajută restaurantul să câștige mai mulți bani pe masă, iar chelnerul câștigă mai mult pe măsură ce „chiriile” lui se schimbă rapid.