Câteva articole sunt necesare atunci când o companie dorește să înceapă să accepte plastic prin intermediul unui site de comerț electronic. Clienții preferă astăzi o opțiune de card de credit față de orice alt tip de alegere de tranzacție. Aceste plăți necesită mai puțin timp, documente și pot fi finalizate într-un ritm mai rapid. Integrarea tranzacțiilor online poate părea puțin copleșitoare pentru o afacere care începe să ia în considerare adăugarea acestui site web; cu toate acestea, orice organizație poate realiza această schimbare cu puține informații de bază. Procesul începe cu obținerea unui cont de comerciant conceput pentru acceptarea plăților cu cardul de credit prin web. Acest element necesar pentru gestionarea tranzacțiilor este de obicei etichetat ca un cont de comerciant pe internet. O companie poate solicita acest cont bancar printr-o instituție financiară obișnuită sau printr-o companie terță de procesare. Compania sau banca care furnizează acest serviciu efectuează confirmarea fondului, autorizarea tranzacției și transferul de bani între conturi. Acești pași nu pot fi finalizați fără ca această componentă vitală să fie în vigoare. Taxele sunt percepute de obicei atât de banca emitentă, cât și de partea care prestează aceste servicii. Taxele variază enorm, ceea ce face important să cunoașteți detaliile cheltuielilor înainte de a semna orice acord comercial.

Acceptarea plăților online: De ce are nevoie o afacere pentru ca totul să se întâmple?

Într-un cadru obișnuit de vânzare cu amănuntul, contul de comerciant și echipamentul de glisare sau de intrare sunt tot ce are nevoie o companie pentru a începe să ruleze această formă de tranzacție. Acceptarea plăților online implică încă câteva piese, precum și o configurație mai detaliată. Poate fi necesar un furnizor de servicii de plată pentru a furniza terminalul utilizat pentru procesarea fiecărei tranzacții web. Este posibil ca acest serviciu să fie achiziționat separat, în funcție de ceea ce oferă un anumit furnizor. Un coș de cumpărături transferă toate detaliile tranzacției într-un formular de plată care este integrat cu un terminal folosit pentru a colecta toate detaliile cardului clientului. Informațiile sunt verificate înainte de a fi trimise în siguranță instituției financiare pentru procesare. Această componentă este adesea numită o poartă de plată și poate fi inclusă ca parte a serviciilor de comercianți pe internet. O companie trebuie mai întâi să decidă dacă formularul de tranzacție va fi găzduit pe serverul lor web sau gestionat de un furnizor terț.

Configurația tipică de procesare necesită capacitatea de a implementa soluții tehnice împreună cu factorii serviciilor comerciale. Dacă o afacere nu dorește să se ocupe de partea tehnică a acceptării plăților online, totul poate fi achiziționat prin intermediul companiilor de procesare a plăților. Acestea oferă un proces de aplicare mai simplu, o configurare mai rapidă și oferă o soluție all-in-one pentru a satisface nevoile de gestionare a tranzacțiilor. Unii dintre acești furnizori preiau plățile pe propriul lor site web. Acest tip de serviciu poate fi convenabil unei companii care tocmai își pune în funcțiune site-ul sau care nu este familiarizată cu procesul. Când se utilizează procesarea găzduită, o companie ar trebui să se aștepte ca timpul de decontare să fie mai lung, împreună cu costuri mai mari. Decontarea cu acest tip de configurare poate dura până la șaizeci de zile, în timp ce metoda tradițională durează în medie una până la două zile lucrătoare. Alte companii pot fi capabile să efectueze procesul într-un mod mult mai rapid. Cercetând fiecare furnizor înainte de a aplica, o companie va găsi mult mai ușor serviciul exact dorit pentru acceptarea plăților cu cardul de credit.